рецепта

Салата с маринован нахут

Салата с маринован нахут

1 5 1

Арабска кухня

Българска

Рецептата "Салата с маринован нахут" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

консервиран нахут 240 г
чушки 3 печени
червен лук 1/2 глава
Краставица 1/2
Чесън 1 скилидка
оризов оцет 60 мл
винен оцет или бял
зехтин 60 мл
лимонов сок 2 с. л.
мед 1 ч. л.
Кориандър
Магданоз

• Чушките се обелват и се нарязват на жулиени (ивици).

• Лукът се нарязва на тънки полумесеци.

• Чесънът се наситнява.

• Краставицата се почиства от семето и се нарязва на тънки полумесеци.

• В купа за салата се поставят отцеденият нахут, краставицата, лукът и чесънът.

• Сипват се оцетът, лимоновият сок, и медът.

• Салатата се посолява и се подправя с черен пипер, след което се разбърква.

• Покрива се и се поставя в хладилника за няколко часа да се маринова.

• Преди сервиране салатата с маринован нахут се полива със зехтин и се поръсва с кориандър или магданоз.