рецепта
Спанак по арабски
Гответе с мен
Арабска кухня
Подготовка: 15 мин.
Готвене: 15 мин.
Порции: 2-4
Българска
Рецептата "Спанак по арабски" беше добавена на
Продукти
кромид лук | 1 глава |
зехтин | |
Чесън | 2 скилидки |
Спанак | 400 г |
Кимион | 1 ч. л. зърна |
консерва нахут | 425 г |
сол | |
смлян черен пипер |
Приготвяне
• За рецептата "Спанак по арабски" лукът и пресованият чесън се запържват за 5 минути в зехтин.
• Поръсва се със семена кимион и се разбърква.
• Спанакът за рецептата "Спанак по арабски" се измива и се нарязва на едро.
• Прибавя се постепенно към запържената смес.
• Задушава се, докато спанакът намали обема си 4 пъти.
• Прибавя се отцеденият нахут и се разбърква внимателно.
• Ястието "Спанак по арабски" се оставя още 5 минути на котлона.
• При сервирането се посолява и се подправя със смлян черен пипер.
• Спанакът по арабски се поръсва с лимонов сок.