Пилешки руладини с кус-кус и зеленчуци
Необходими продукти
- • 1 бр. голяма червена чушка
- • 1 бр. голяма жълта чушка
- • 1 бр. патладжан
- • 1 с.л. нарязан магданоз
- • 20 г масло
- • 1 скилидка чесън, сол, пипер
- • 4 бр. пилешки пържоли
- • 4 листа тънко нарязана шунка
- • 1/3 ч.ч. бяло вино
- • 1 ч.ч. кус-кус
- • розмарин, градински чай
Начин на приготвяне
Нарежете чушките и патладжана на кубчета и ги запържете заедно с чесъна до златисто. Посолете всяка пържола и сложете по лист от шунката. Навийте на рулце и забодете с клечка за зъби за да не се отвори. Запържете ги в малко зехтин с клонче розмарин и малко градински чай, полейте с бялото вино и оставете да се изпари. Сложете 1 ч.ч. вода да заври с малко сол и лъжица зехтин. После полейте кус-куса с нея, покрийте с капак и оставете да набъбне, като мешате от време на време (за около 10 минути). Прибавете маслото и разтрийте с ръце така че да се отделят зрънцата ако са залепнали. Сложете кус-куса в чиния за поднасяне, наредете от горе зеленчуците и пилешките руладини като премахнете клечката преди да сервирате.
* В рецептата се използва истински кус-кус, а не този който е популярен в България - паста на топченца. Ако използвате българския - пригответе го според указанията на опаковката или както сте свикнали да си го приготвяте.
* В рецептата се използва истински кус-кус, а не този който е популярен в България - паста на топченца. Ако използвате българския - пригответе го според указанията на опаковката или както сте свикнали да си го приготвяте.
Рецептата е добавена от pepeleon на 4 Януари 2011 г.
Източник: idolcidichiara.it
Източник: idolcidichiara.it
Още рецепти за:
Ястия с пилешко месо ⋅ Пилешки рула и ролца ⋅ Ястия с чушки ⋅ Ястия с патладжани ⋅ Кус-кус ⋅ Арабска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.