Арабска грис халва

Арабска грис халва

 

Необходими продукти:


1/2 пакет пшеничен грис, 7-9с.л. захар, 1/2 пакетче масло, канела, бадеми (бланширани, обелени и нарязани на люспи)

 

Начин на приготвяне:

Запържваме до леко златисто гриса с маслото, като постоянно го бъркаме да не загори.След това го оставяме да изстине. Слагаме в тенджера вода да заври и разтваряме в нея захарта. Дръпваме я от котлона и сипваме разбърквайки изстиналия грис. Връщаме на котлона и бъркаме докато се сгъсти добре. Като е готово прибавяме канелата(да не е прекалено защото ще придаде неприятен вкус), объркваме добре и изсипваме в тава на пласт с дебелина до около 3 пръста. Отгоре посипваме бадемите и го оставяме да изстине добре за да стегне. След това я режем на парчета - ромбове квадрати, триъгълници както ви се хареса, и поръсваме с пудра захар (не е задължително).





{START_COUNTER}