Арабска салата от лук и фурми
• 1 коментар • 0/5
Рецепта от арабската кухня
Време за приготвяне: 10-15 минути
5 порцииПродукти:
3 глави лук
2 стръка пресен лук
20 фурми
1 кафена лъжичка канела
1 кафена лъжичка захар
1 супена лъжица лимонов сок
3-4 супени лъжици зехтин
сол
Начин на приготвяне:
- Обелете лука и го нарежете на тънко.Фурмите разрежете на 4 и махнете костилката.
- В купа разбъркайте лука и фурмите.
- Поръсете последователно със зехтина, захарта, щипка сол, 1/2 от канелата и накрая лимоновия сок.
- Покрийте купата с найлоново фолио и оставете 1 час в хладилника.
- Извадете салатата 10 минути преди сервиране, поръсете с дребно нарязания лук и останалата канела.
- Поднесете с обезсолено овче сирене.