Арабска салата от лук и фурми

1 коментар0/5

Рецепта от арабската кухня


Време за приготвяне: 10-15 минути
5 порции


Продукти:

3 глави лук
2 стръка пресен лук
20 фурми
1 кафена лъжичка канела
1 кафена лъжичка захар
1 супена лъжица лимонов сок
3-4 супени лъжици зехтин
сол

Начин на приготвяне:

 

  • Обелете лука и го нарежете на тънко.Фурмите разрежете на 4 и махнете костилката.
  • В купа разбъркайте лука и фурмите.
  • Поръсете последователно със зехтина, захарта, щипка сол, 1/2 от канелата и накрая лимоновия сок.
  • Покрийте купата с найлоново фолио и оставете 1 час в хладилника.
  • Извадете салатата 10 минути преди сервиране, поръсете с дребно нарязания лук и останалата канела.
  • Поднесете с обезсолено овче сирене.

 

1 коментарДобави коментар »

MARY_LU

От MARY_LU30.07.2008, 15:41 ч.

Направих я и страхотно ми хареса - на мен и на приятеля ми. това е вкус, който не може да се опита в нашата кухня.

Виж всички коментари за "Арабска салата от лук и фурми".