Арабска пица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Арабска пица1 / 2
07/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"Арабска пица или лахмаджун - както и да я наречете, все е вкусна!"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1/ 2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • хляб - арабски
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата се прибавят настърганите лук и домат, счуканият чесън, накълцания магданоз и подправките. Ако каймата е безсолна, се посолява.

Разресва се добре с вилица и се оставя да почине 10-15 мин. Арабският хляб се намазва леко с олио, отгоре се разстила не много дебел слой от каймата, като се оставя около 0.5 см от края на питката, прегъва се на две и се пече около 15 мин. в затворен тостер.

Сервира се със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
46
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мастер
Мастер
това не е ли турски лахмаджун
03.10.2013 09:19
6
холестерол
холестерол
Ми да беше написал как.
15.09.2011 15:57
2
mahmoud
mahmoud
Не се прави така.
30.04.2011 21:56
2